Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 01 февраля 2024, вопрос №101220

Муж умирает квартира на него записана

Здравствуйте. Узнали, что у мужа рак, быстро закрутилось завертелось, и давали пол года, оказалось время на считанные дни. Квартира не приватизирована, но он прописан тут. Я прописана в другом месте. Что мне нужно сделать, чтобы остаться в этой квартире? Его завещание? Прописаться в квартире? А если он утром не проснётся?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Вам треба встигнути прописатись у квартирі. Далі Ви мватимете право на приватизацію квартири, якщо до цього часу таку процедуру вже не проходиои і не використали Ваші приватизаційні сертифікати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Необхідно розпочати процедуру приватизації. В такому разі після смерті чоловіка право на приватизацію перейде до його спадкоємців.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 месяца назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. Вам дуже потрібно зареєструватись (прописатись) у квартирі смертельно хворого. Якщо після його смерті в квартирі залишитесь зареєстрованою лише Ви, то у Вас будуть непогано шанси отримати ту квартиру.

    Якщо він до смерті буде Вашим офіційно чоловіком і Ви укладали шлюб в органі РАЦС, то Ви і без заповіту належите до спадкоємців першої черги після нього нарівні з його юридично дітьми в разі їх наявності.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України