Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 02 февраля 2024, вопрос №101346 250₴

Стаття 130 На момент вилучення прав були тільки права в Дія,пластикові були втрачені незадовго,після позбавлення прав судом зникли права і в дія,як буде обчислюватися строк з якого позбавлений прав,іщо робити з втратою пластикових

При оформленні протоколу за ст130 були права в Дія а пластикові незадовго були втрачені,так як права в Дія мають таку ж юридичну силу як і права пластикові то їздив так,суд позбавив права керування транспортними засобами електронні права в Дія відповідно зникли,як тепер буде відчислюватися термін з якого позбавлений прав ?якщо потрібно пластикові то що робити?

Ответы юристов (7)

    Корнійчук Євген Іванович
    20%

    Доброго дня, термін з якого починається строк позбавлення керування у момент ухвалення рішення суду. З даного дня відраховується рік, після чого зможете поновити ваші права.

    • Андрій Клиент 3 месяца назад

      Чи діє тут стаття 321

      • Корнійчук Євген Іванович

        Ні не діє. Зайдіть в реєстр судових справ подивіться коли ваше рішення набрало законної сили

        https://court.gov.ua/fair/

    Дерій Владислав Олегович
    20%

    Вітаю Вас, пане Андрію!

    Згідно статті 317-1 КУпАП

    Виконання постанови про позбавлення права керування транспортним засобом здійснюється шляхом вилучення посвідчення водія на строк позбавлення права керування транспортними засобами та внесення до єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України відомостей про позбавлення права керування транспортним засобом на строк, визначений постановою, та про вилучення посвідчення водія.

    Особа вважається позбавленою права керування транспортним засобом після набрання законної сили рішенням суду про позбавлення цього права.

    Якщо посвідчення водія не було тимчасово вилучено в порядку, передбаченому статтею 265-1 цього Кодексу, особа, позбавлена права керування транспортним засобом, зобов’язана негайно здати посвідчення водія до уповноважених органів Національної поліції.

    У разі виявлення в особи посвідчення водія, яке підлягає здачі, його вилучення здійснюється поліцейським.

    Після закінчення строку позбавлення права керування транспортним засобом посвідчення водія повертається в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

    Згідно статті 291 КУпАП

    Постанова про позбавлення права керування транспортним засобом набирає чинності з наступного дня після закінчення строку на її оскарження, визначеного цим Кодексом, а у випадку такого оскарження - з дня набрання законної сили рішенням за результатами такого оскарження, яке винесено за наслідками розгляду справи по суті.

    На оскарження дається 10 днів.

    Тому, строк буде відчислюватись через 10 днів після винесення рішення суду першої інстанції.

    Щоб отримати пластикове водійське посвідчення необхідно буде звернутись у сервісний центр МВС.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів та вдалого дня!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Доброго дня, Андрію!

    Строк адмінистративної санкції щодо позбавлення Вас права керування авто починає діяти з моменту ухвалення рішення судом та набрання ним законної сили. У разі оскарження рішення в апеляційну інстанцію та його відміни такий строк переривається.

    Згідно статті 291 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Набрання постановою адміністративного органу (посадової особи) у справі про адміністративне правопорушення законної сили:

    останова про позбавлення права керування транспортним засобом набирає чинності з наступного дня після закінчення строку на її оскарження, визначеного цим Кодексом, а у випадку такого оскарження - з дня набрання законної сили рішенням за результатами такого оскарження, яке винесено за наслідками розгляду справи по суті".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав Александрович
    40%

    ВІТАЮ ВАС, пане АНДРІЙ!

    Особа вважається позбавленою права керування транспортним засобом після набрання законної сили рішенням суду про позбавлення цього права.

    У разі надходження постанови суду про позбавлення водія права керування транспортним засобом, якщо посвідчення водія не вилучено:

    1. Уповноважена особа відповідного підрозділу поліції у триденний строк надсилає за місцем проживання (перебування) особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, повідомлення про позбавлення права керування, а також інформацію про необхідність прибуття до підрозділу поліції у визначений строк для здавання посвідчення водія.
    2. Якщо водій, посвідчення якого підлягає вилученню, не з’являється протягом місячного строку, дані про серію та номер посвідчення водія вносяться уповноваженою особою підрозділу поліції до автоматизованого обліку.
    3. У випадку виявлення посвідчення водія, яке підлягає вилученню, працівник поліції складає акт вилучення посвідчення водія із зазначенням підстав такого вилучення. Акт складається у двох примірниках, один з яких вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Акт складається за встановленою формою.

    У разі винесення судом постанови про позбавлення водія права керування транспортним засобом (крім осіб, які отримали посвідчення водія вперше) після закінчення визначеного строку позбавлення права керування транспортним засобом, проходження в установленому порядку позачергового медичного огляду щодо придатності до керування транспортним засобом та успішного складення в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС теоретичного і практичного іспиту для отримання права на керування транспортним засобом відповідної категорії.

    Тобто Вам видадуть вже нове водійське посвідчення.

    З повагою, юрист Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Стаття 291. Набрання постановою адміністративного органу (посадової особи) у справі про адміністративне правопорушення законної сили

    ...

    Постанова про позбавлення права керування транспортним засобом набирає чинності з наступного дня після закінчення строку на її оскарження, визначеного цим Кодексом, а у випадку такого оскарження - з дня набрання законної сили рішенням за результатами такого оскарження, яке винесено за наслідками розгляду справи по суті.

    На це не впливає те, чи Ви мали пластикові права, чи у Вас були права в Дії. При загубленні прав Ви просто мали були повідомити відповідні органи.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України