Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 05 февраля 2024, вопрос №101546

Виїзд та в'їзд до Польщі

Вітаю!

З'явилась проблема. Після проживання в Польщі та отримання статусу UKR, через деякий час вирішили поїздити по ЄС. Відмовились від цього статусу та недавно повернулись знову в Польщу, та зрозуміли його необхідність. Однак виїхали родиною ще коли мені було 15, тому не став на військовий облік. Також маю тимчасовий дозвіл на проживання в Німеччині за 24 параграфом.

Чи можу я виїхати з Польщі та повернутися, не стаючи на військовий облік? Чи можливо це зробити за дозволом на проживання в Німеччині?

Одразу дякую за відповідь.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Скільки Вам років зараз?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Владислав Клиент 3 месяца назад

      Зараз мені 17.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Дивіться, Владиславе, те, що Ви маєте дозвіл на проживання в Німеччині не позбавляє Вас обов'язку, як громадянина України, стати на військовий облік.

        Ви можете заїхати і не ставати на облік, проте, можливі труднощі при перетині кордону, оскільки станом на зараз прикордонники у більшості випадків вимагають військово-облікові документи у чоловіків, які виїжджають за межі України.

        • Владислав Клиент 3 месяца назад

          Добре, дякую Вам!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Владиславе! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України