Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 06 февраля 2024, вопрос №101572

Неявка в ТЦК по дорученню яке прийшло до установи / школи

Доброго дня

Являюсь педагогічним працівником у школі на повній ставці, маю військове звання, офіцер запасу. Працюю орієнтовно 2 місяці. Секретаріат школи подав списки працюючих людей, і прийшло розпорядження у форматі Доручення з’явитись в ТЦК у зазначений термін. Розумію, що я, як педагог маючи повну ставку, маю повне право на відстрочку згідно статті 23 Закону про мобілізацію, — суть питання :

1. Згідно певного закону, поправте, дане розпорядження-доручення вручається під підпис.?
2. Якщо б я зараз звільнився зі школи, чи матиме дане доручення-розпорядження «доганяючий ефект», який зобов’язуватиме мене все ж з’явитись в ТЦК, після звільнення ?
Тобто чи не не буде потім повісток чи розпоряджень, доручень по домашні адресі щоб з’явитись в ТЦК ?
3. Що зрештою буде по неявці в ТЦК по даному дорученню, після звільнення зі школи ?
4. Та що буде, якщо залишусь працювати в школі, та не заявлюсь в ТЦК згідно доручення у зазначений термін ?

Під даним дорученням підпис не ставив(не було такого поля), воно мало лише інформуючий характер в письмовій формі і озвучене мені секретарем.

Наперед вдячний за відповідь

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Петро!

    Вас повинні були ознайомити з розпорядженням під особистий підпис.

    Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 про «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів»

    "47. У разі отримання розпоряджень районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки (додаток 13, для призовників — додаток 17 до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 р. № 352) щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів про їх виклик до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки керівники (голови) державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій зобов’язані:

    видати наказ (розпорядження) про оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів, довести його до відома таких осіб під особистий підпис у частині, що стосується їх прибуття до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки у визначені ним строки, та надіслати копію наказу (розпорядження) у триденний строк до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки;

    вручити призовникам, військовозобов’язаним та резервістам повістки про явку за викликом до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки (за наявністю);

    письмово повідомити з наданням витягів з наказів (розпоряджень) відповідним районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки, органам СБУ, підрозділам Служби зовнішньої розвідки про осіб з числа призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які тимчасово непрацездатні, перебувають у відпустці або у відрядженні;

    забезпечити здійснення контролю за результатами оповіщення та прибуттям призовників, військовозобов’язаних та резервістів до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України