Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 08 февраля 2024, вопрос №101702

Чи можу я звільнитись з роботи , знаходячись у декретній відпустці в період відпрацювання державі ?

Я знаходжусь у декретній відпустці (за свій зарахунок, на 0.25 ставки) і мені потрібно звільнитись у зв’язку зі зміною місцем проживання, так як ми з дитиною внутрішньо переміщені особи. Чи має право роботодавець не хотіти звільнити мене, через те що я не відпрацювала державі 3 роки? І чи може установа подати на мене в суд?
На роботу я оформлена з 23.02.2022 , а декретна відпустка закінчується 17.11.2024 (тобто мені не вистарчає 3 місяці до відпрацювання). З лікарнею в мене не було укладено жодного договору про відпрацювання, але , на скільки мені відомо, я повинна відпрацювати 3 роки в державній установі згідно з договором в університеті.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анжела!

    Тут треба аналізувати договір або інший документ, які б давали чітку інформацію про умови Вашого навчання у ВНЗ та регламентували обов'язок відпрацювання. Хоча з іншого боку я не думаю, що Ваше звільнення викличе якісь серйозні проблеми. Тим більше що залишиться всього 3 місяці до закінчення строку відпрацювання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Згідно пункту 2наказу МОЗ 11.08.2022 № 1452 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0966-22#Text

    Встановлено, що для осіб, які зараховані на навчання за державним замовленням та які уклали Угоди про підготовку фахівців з вищою освітою, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 року № 992 «Про Порядок працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням», застосовується законодавство, яке діяло на момент укладення таких угод.

    Ви ж уклали Угоди про підготовку фахівців з вищою освітою, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1997 року № 367

    Тому Ваша угода повинна вважатися недійсною.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України