Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 12 февраля 2024, вопрос №102063

Як переписати власність

За скільки часу жінка має переписати будинок, 8 гектарів землі після смерті чоловіка. Все було приватизоване на чоловіка, як переписати на жінку?

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Необхідно оформити спадщину. Загальний строк прийняття спадщини складає шість місяців. Якщо спадкоємець на час відкриття спадщини проживав разом з спадкодавцем вважається, що він автоматично прийняв спадщину.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Руслана!

    Упродовж 6 місяців після смерті чоловіка Ви повинні подати заяву до нотаріуса про вступ у спадщину. Якщо ж Ви проживали з ним разом на час відкриття спадщини, то вважаєтесь такою, що прийняли спадщину автоматично. Тобто через 6 мясяців Вам необхідно звернутись до нотаріуса та отримати свідоцтво про право власності.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України