Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 12 февраля 2024, вопрос №102080 250₴

Как можно и правильно внести изменения в Единый реестр военнообязанных «Оберіг»?

Приписан к Дарницкому ТЦК и СП (Киев). Так получилось, что летом прошлого года был в другой области, получил повестку и пошел на ВЛК в ТЦК и СП той области (не Киев). ВЛК признало меня негодным к военной службе с исключением из военного учета. Соответсвенно получил временное удостоверение военнообязаного и решение ВЛК о том, что исключен из военного учета по п.3. ч.6. ст 37 ЗУ "Про ВО и ВС".
Однако, недавно узнал, что в Едином реестре военнообязанных «Оберіг» я числюсь за Дарницким ТЦК и СП и не снят с учета. Данные об этом внес Дарницкий ТЦК и СП
Вопросы:
Можно ли заставить Дарницкий ТЦК и СП внести данные в «Оберіг» о том, что я признан негодным и исключен? Чтобы не получать повестки и т.д. Какие документы кроме копии временного удостоверения военнообязаного и решения ВЛК мне нужно подать в Дарницкий ТЦК? Можно ли это сделать через адвоката/юриста письмом? Или как выглядит процедура?
Спасибо.

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    50%

    Вітаю Вас!

    На жаль, питання на даний момент до кінця не врегульовано чинним законодавство. Тим не менше, це не повинно Вас хвилювати. Ви визнані непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку один раз, остаточно. Жодних переглядів по неправильній процедурі чи щось на кшталт цього - порушення Конституції та законів України.

    Чинне законодавство не передбачає права ставити виключених з обліку за станом здоров'я на повторний військовий облік за бажанням окремих нешанованих українцями громадян, не хвилюйтеся. Органи державної влади, на відміну від громадян, сповідують принцип - дозволено все, що прямо передбачено законом.

    Якщо Ви маєте на руках всі документи про виключення з військового обліку - Вам немає про що турбуватися. Ви не зобов'язані виконувати незаконні дії та вимоги органів влади та їх посадових осіб. Ви вже невійськовозобов'язаний!

    Тим не менше, можете зібрати документи (нотаріальні копії військового квитка, довідки ВЛК) та направити їх поштовим зв'язком до того ТЦК та СП, де Ви формально до сих пір перебуваєте на обліку. Інших дій я б не робив.

    Всього доброго Вам. З повагою.

    Корнійчук Євген Іванович
    50%

    Доброго дня, маючи військовий квиток з відміткою про виключення з військового обліку вам нічого не загрожує. Тому рекомендую взагалі ні чого не робити. З годом, коли допрацюють даний реєстр , ваші дані обновляться автоматично.

    Головне не віддавайте ні кому свій військовий квиток ні при яких умов. Ви вже не військовозобов'язаний тому не підпорядковуєтесь ТЦК. Будь яка відповідальність відсутня.

    Інформація в реєстрі буде автоматично оновлюватися при зміні відомостей про людину - завдяки взаємодії різних інформаційних ресурсів органів влади. Водночас з законодавства не зникли норми про обов'язок особисто повідомляти ТЦК та СП про зміну своїх даних (коли змінюється сімейний стан, стан здоров'я, місце проживання тощо). Згода призовників, військовозобов'язаних і резервістів на обробку і?хніх персональних даних для наповнення та актуалізації реєстру не потрібна.

    У військовозобов'язаних є можливість перевірити інформацію про себе, яка міститься в реєстрі «Оберіг», однак тільки якщо особисто звернутися в ТЦК та СП і сформувати письмовий запит. Поновити дані теж можна через особисте звернення до ТЦК. Зокрема, особа вправі подати заяву у ТЦК щодо видалення з реєстру недостовірної інформації або на додавання тих відомостей, яких у реєстрі немає.

    «Зараз працює електронний реєстр військовозобов'язаних «Оберіг». Але на даний момент він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами. Коли відповідний законопроект буде прийнято, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні існуючі бази даних.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України