Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 13 февраля 2024, вопрос №102103

Спадкування від громадянина РФ

Всім привіт.
Маю таке питання.
Маю у розпорядженні(фактичній власності квартиру), власником якої є мій дідусь, який є громадянином росії. Свого часу дідусь склав заповіт на маму, але життя склалось так, що мама пішла з життя раніше дідуся. Дідусь був вже не в тому стані, аби говорити йому таку трагічну новину, що стало причиною того, що заповіт не був переписаний на мене.
Зараз дідусь також помер, помер у моєї тітки на території росіі.

Питання, як успадкувати тепер дану квартиру за законодавством? Які дії будуть вірні?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Внуки, правнуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

    Це загальне правило спадкування за представленням. Питання складне та потребує детального вивчення.

    • Ігор Клиент 2 месяца назад

      в якій частині я буду спадкувати, я розумію.

      Питання як то оформити, коли він громадянин росіі, помер в росіі, а майно в Україні

      • Богун Сергій Павлович

        Якщо спадкодавець мав останнє місце проживання на території іноземної держави, місце відкриття спадщини визначається відповідно до Закону України "Про міжнародне приватне право".

      • Богун Сергій Павлович

        Якщо місце проживання спадкодавця невідоме, місцем відкриття спадщини є місцезнаходження нерухомого майна або основної його частини, а за відсутності нерухомого майна - місцезнаходження основної частини рухомого майна.

        • Ігор Клиент 2 месяца назад

          чи зобовʼязаний нотаріус відкрити справу, якщо на даний лмант в мене немає документу про смерть? І зважаючи на війну до її закінчення отримання такого документу не є можливим


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України