Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 15 февраля 2024, вопрос №102233

Правомірність компанії з надання послуг гарячого водопостачання

Доброго дня, компанія яка надає послуги: гаряче водопостачання, повідомила що з 10.02.2024 р. вони не враховують покази багатотарифного лічильника установленого у квартирі, що вони будуть враховувати показники загальні по лічильнику як у звичайних лічильниках, тобто не будуть враховувати показники не відповідності температури води, ця компанія повідомила що діє на підставі Постанові КМУ 127 від 06.02.2024 р. Чи правомірні дії цієї компанії не враховувати показники багатотарифного лічильника?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Питання перахунку спожитої теплової енергії, визначеної по квартирним лічильникам повинно вирішуватись між Вами та управлінським органом ОСББ. Щодо перерахунку спожитої теплової енергії усім будинком, то воно вирішується між ОСББ та компанією, яка надає такі послуги.

    Згідно пунктів 9, 10, 11 постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2024 р. № 127 "ПОРЯДОК здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості":

    "9. Під час здійснення виконавцем перерахунку споживачеві, який отримує послуги за колективним договором, чи колективному споживачеві відповідна сума перерахунку розподіляється між співвласниками багатоквартирного будинку, що уклали колективний договір, чи споживачами, об’єднаними колективним споживачем, пропорційно обсягу нарахованої їм плати за послуги. Такий розподіл здійснюється уповноваженою особою, яка від імені та за рахунок співвласників багатоквартирного будинку уклала та виконує колективний договір, чи об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або іншою юридичною особою, що об’єднує всіх співвласників такого будинку та в їх інтересах уклала договір як колективний споживач.

    10. Перерахунок згідно з вимогами цього Порядку здійснюється після розподілу між споживачами та співвласниками багатоквартирного будинку, що уклали колективний договір, обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг згідно з Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженою наказом Мінрегіону від 22 листопада 2018 р. № 315 (далі — Методика розподілу).

    11. Перерахунок не здійснюється:

    у разі ненадання послуг, надання їх не в повному обсязі споживачам, яким плата за такі послуги нараховується за показаннями вузлів комерційного обліку теплової енергії/води або показаннями вузлів розподільного обліку води (до встановлення вузла (вузлів) комерційного обліку води у будівлі);"

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Ця постанова використовується при перерахунку в разі ненадання послуги, надання її не в повному обсязі або невідповідної якості.

    Тому щось переплутали або компанія, або Ви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України