Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 06 февраля 2020, вопрос №10225

Чі можна оскаржити правопорушення винесене дорожньой поліцією

Зупинила поліція в темну пору доби, непрацювала ліва фара в режимі ближнього світла але протитумані фари були увімкненні. Поліцейскій склав постанову

Ответы юристов (5)

    Левченко Ксенія Сергіївна

    Доброго дня. Чи є у Вас постанова для детального аналізу.

    Юрій Клиент 4 года назад

    постанова є що вам саме потрібно номер постанови чі зміст.

    Жирний Олексій Сергійович

    доброго дня.

    Відповідно до ч.1 ст. 121 КпАП передбачена відповідальність за керування транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється.Таким чином необхідною умовою притягнення до відповідальності відповідно до ч.1 ст. 121 КпАП є наявність несправності зовнішніх світлових приладів з якою забороняється експлуатація відповідного транспортного засобу та факт його експлуатації в темну пору доби.Відповідно до п 31.4. ПДР забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:31.4.3. Зовнішні світлові прилади:а) кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу;б) порушено регулювання фар;в) не горить лампа лівої фари в режимі ближнього світла;г) на світлових приладах немає розсіювачів або використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу;ґ) на розсіювачах світлових приладів нанесено тонування або покриття, що зменшує їх прозорість чи світлопропускання.Перелік порушень в роботі світлових приладів, з якими забороняється експлуатація транспортних засобів, є вичерпним.

    Єдине, що якщо в самій постанові допущені якісь порушення під час її складання, то тоді можна спробувати її оскаржити саме з цих підстав.

    Юрій Клиент 4 года назад

    в мене перегоріла лампочка в дорозі я рухався в 17-30 автомагазини сто в цей чяс в нас непрацюють .Окремо слід наголосити, що ч. 4 ст. 32 Міжнародної конвенції про дорожній рух вказує, що протитуманні фари можуть використовуватися замість ближнього світла фар. Чі можна опираючісь на це оскаржити постанову?

    Жупинский Николай Андреевич

    Постанову оскаржити можна, але потрібно бачити її текст. Як правило, поліцейські не зазначать в ній усіх необхідних відомостей, не вказують наявні докази та свої дії щодо фіксування порушення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України