Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 19 февраля 2024, вопрос №102432

злочинність державних органів

Доброго дня. Хочу повідомити про вчинення злочину працівниками швидкої допомоги. 12.02.2024 року, близько 2:30 ночі, за адресою Полтавська область, полтавський район, с розсошенці, вул. Гагаріна 2а, кв. 5, був здійсненний приїзд карети швидкої допомоги, яку ніхто із мешканців цієї квартири не здійснював. Працівники швидкої допомоги, у складі 4 чоловік, почали нахабно себе вести, виломлювали дверну ручку з метою проникнення в квартиру, заклеяли дверні вічка клейкою лентою, та почали ображати та погрожувати моїй родині. Після того, коли вони почали ламати двері, мій чоловік, вибіг на вулицю, з метою затримати хуліганів до приїзду поліції, але працівники швидкої його почали бити, ображати нецензурною лексикою та погрожувати. Після побиття я почала викликати швидку допомогу для чоловіка та поліцію, але на мій виклик приїхала та сама бригада, що побила чоловіка, моя родина була обурена такими діями швидкої та вирішила звернутися самостійно до лікарні. В результаті побиття, у мого чоловіка зламаний ніс, сильний забій голови та ребер. Прошу вас розібратися з данною ситуацією.

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Вашому чоловікові краще звернутись до поліції та подати в поліцію письмову заяву про вчинення проти нього злочину нанесення побоїв. Попросіть дозволу відвідати слідчого, щоб він направив потерпілого до судово-медичного експерта для визначення ступеня важкості тілесних ушкоджень.

    У випадку бездіяльності слідчого, яка виявляється в непорушенні кримінальної справи за заявою потерпілого, Ваш чоловік має право подати до суду (слідчого судді) скаргу на бездіяльність слідчого. Статтями 303-307 Кримінального процесуального кодексу України врегульовано порядок її подання.

    Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України