Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 21 февраля 2024, вопрос №102543

Матеріальне та моральне відшкодування за напад собаки

Добрий день! Мене та мою собаку покусала інша собака (самовигульна, без посвідка та намордника). На властницю був складений протокол поліцією, пошкодження зафіксовано швидкою (легкі), та ветеринаром. Діло вже передали до суду. Мене б задовільнил би результат у вигляді: конфіскації собаки-агресора, матеріального, та морального відшкодування. Як мені діяти на суді та як підготувати матеріали для отримання такого результату?

Ответы юристов (3)

    Давидко Ігор Анатолійович

    Найміть адвоката. Хто Вас буде вчити юриспруденції ?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Таісія!

    Ви можете ознайомитись з можливим алгоритмом дій для відшкодування шкоди тут:

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Відшкодування_моральної_шкоди

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    у вас в суді розгляд справи за протоколом?

    Протокол складено за цією статтею?

    Стаття 154 КУпАП - Порушення правил утримання собак і котів

    Утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, утримання незареєстрованих собак, приведення їх у громадські місця, вигулювання собак без повідків та намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулювання у спеціально відведених для цього місцях) -

    тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою повторно протягом року, -

    тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Дії, передбачені частиною першою цієї статті, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людини або її майну, -

    тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин.

    Якщо буде постанова про притягнення до відповідальності особи - окремо можете звертатися з позовною заявою про стягнення матеріальної та моральної шкоди. При розгляді протоколу це питання не вирішується.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України