Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 21 февраля 2024, вопрос №102560

Розлучення та розподіл майна

Доброго дня! Я хотіла проконсультуватись стосовно розлучення та розподілу майна. Мій чоловік військовий, я переселенка з окупованої території. Мій чоловік завів коханку на війні під час шлюбу та почав з нею жити. Я дізналась про це випадково. Під час війни мені довелося виїхати з окупованої території і я втратила домівку та роботу, мій чоловік надсилав мені гроші на мою картку щоб я могла знімати житло, купувати одяг та їжу. Коли він приїздив ми разом витрачали гроші, а також він витрачав ці гроші на свої потреби. Зараз  він подає на розлучення та почав звонить та вимагати щоб я повернула йому гроші. Доказом що він мені надсилав гроші можуть бути виписки з банку. Я хотіла дізнатись якщо він мені надсилав гроші на мій рахунок під час подружнього життя чи повинна я йому повертати гроші які були потрачені нами разом?
Як це взагалі ділиться і як я можу доказувати що він їх потім витрачав і забирав ?

Ответы юристов (4)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    ВИ ЙОМУ НІЧОГО НЕ ВИННІ. НЕ ТУРБУЙТЕСЬ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    Це лише погрози з боку Вашого чоловіка. В жодному разі він не зможе тягнути з Вас кошти, які були витрачені у період шлюбу на особисті потреби подружжя. Можете не хвилюватись з цього приводу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    На направлені Вам кошти розповсюджується режим спільної сумісної власності подружжя. Якщо кошти знаходяться на Вашому рахунку - вони можуть бути предметом поділу при розлученні.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Суд задовольнить позов про розлучення по любому, але інших вимог не заявлено, тобто Ви нічого нікому не повинні. Буде позов - звоніть.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України