Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 28 февраля 2024, вопрос №102907

Отказ от ребенка будучи в браке

Добрый день. Подскажите пожалуйста, мы с женой официально женаты, на данный момент мы не проживаем вместе. Она родила ребёнка (1месяц) от другого мужчины и хочет чтобы я написал нотариальный отказ от ребенка. Мои действия?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Батьки не мають право відмовитись від дитини. Оскільки Ви знаходитесь в офіційному шлюбі, то і дитина буде записана на Вас у свідоцтві про народження.

    Тому питання потрібно вирішувати у суді. Або матір подає позов до Вас по 138 СКУ, або білогічний батько дитини подає позов до Вас по 129 СКУ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Справа про усиновлення.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 месяца назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. В Україні діє законодавчо закріплена презумпція батьківства чоловіка матері дитини. Тому Ви можете автоматично юридично вважатись батьком тої дитини. Для попередження цього Ви можете разом з Вашою офіційно дружиною та біологічним батьком дитини звернутись до органу РАЦС (реєстрації актів цивільного стану) та подати туди спільну заяву про визнання батьківства біологічного батька. Якщо Ви цього не зробите, то біологічний батько дитини може подати на Вас до суду для підтвердження батьківства в судовому порядку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України