Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 02 марта 2024, вопрос №103059

Проходження медичної комісії

Добрий день, маю таке цікаве питання. Я був визнаний обмежено придатним 5 років тому. Не зрозуміло для чого сам пішов до ТЦК аби взяти направлення на ВЛК для переосвідчення (вже отримав). На даний момент, натхнення його проходити зникло. Чи буде якась відповідальність, якщо я ,так і не почавши, не буду його проходити? Ніяких повісток не отримував і не ставив підписів, лише перед входом до ТЦК взяли номер паспорта, але так робили у всіх хто очікув в черзі. Також ніяких дат на моєму направленні не стоїть, які б могли вказувати на те що мені не обхідно з'явитися до ТЦК чи ще кудись.

Ответы юристов (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Якщо у Вас на руках немає повістки та Ви не ставили ніде свій підпис - відповідно притягнути Вас до адміністративної відповідальності немає за що. Тим більше, що терміни проходження ВЛК законодавчо не закріплені.

    Якби Ви отримали повістку або направлення на ВЛК під особистий підпис та на певну дату, тоді працівники ТЦК зафіксували б Ваше неприбуття на ВЛК, і в такому випадку можлива адміністративна відповідальність у вигляді штрафу - за статтею 210-1 КУпАП - 3400-5100 грн.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    ЗА ТАКИЕ ДЕЙСТВИЯ, ОТВЕТСТВЕННОСТЬ ПОКА НЕ ПРЕДУСМОТРЕНА.

    Всего доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Якщо Ви не отримували повістки на проходження ВЛК, то Вам не загрожує адмінистративна відповідальність.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України