Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 05 марта 2024, вопрос №103189

Прострочений заповіт на пай

Добрий день. Мій дід помер 15 лютого 2022р. В мене був заповіт на його землю (пай). Він знаходиться в Харківській обл. На початку війни мені сказали що в Харківській обл військові дії і потрібно чекати. Восени я виїхав до Німеччини і більше нічого не робив з цим питанням. Моя бабушка, дідова жінка теж нічого не робила. Чи можливо щось зробити зараз, з Німеччини. Чи можливо, повинна заявити про спадщину бабушка.

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам потрібно подати заяву про вступ до спадщини. При цьому строки вже пропущено, а тому отримуйте від нотаріуса відмову та звертайтеся до суду про поновлення строку.

    Якщо Ви в Німеччині, Вам потрібно видати довіреність на вчинення дій від Вашого імені.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Вам треба звернутись до суду для поновлення строків отримання спадщини. Для того, щоправда треба мати поважні причини, які завадили Вам звернутись вчасно до нотаріуса.

    Оскільки Ви знаходитесь в Німеччині, то це за Вас може зробити законний представник по довіренності або адвокат, з яким Вам треба буде підписати угоду про надання правової допомоги.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України