Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 07 березня 2024, питання №103309

Що буде якщо в даної людини перевірятимуть документи?

Доброго дня. В мене є знайомий Рома йому 45 років, народився він в маленькому містечку в Росії ще при СССР, і коли йому було 2 тижні, його мати переїхала в Україну. Вона не зробила йому свідоцтво про народження, у неї була тільки довідка з лікарні про народження і ту десь загубила. До школи він не ходив, і в лікарню ніколи не звертався. Його мати зробила собі український паспорт і навіть працювала офіційно в Україні, але років 25 назад вона померла. Родичів у Роми немає. Жодних документів немає і ніколи не було. Живе він у будинку в селі який оформлений на його покійну мати. Працює на фермі. Якось він поїхав до міста і до нього підійшли ТЦК з поліцією, а в нього жодних документів, добре що був поряд односельчанин який знав одного з поліцейських, то домовився і Рому відпустили. Скажіть будь ласка що буде з ним якщо ситуація повториться? Поліція затримає його для з'ясування особи, не зможе встановити і що далі?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Ромі потрібно звернутись до організації "Право на захист" https://r2p.org.ua. Саме вони займаються відповідними справами і можуть допомогти Ромі отримати документ, який посвідчує особу (для осіб без громадянства), а в подальшому можуть допомогти отримати й громадянство України.

    Щодо мобілізації, то останній підлягають тільки громадяни України.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Василь Клієнт 2 місяці тому

      Дякую за відповідь, але цікавить трішки інше. Документами займається односельчанка, яка працює в сільраді, але каже що процес це не швидкий. Цікавить саме ситуація коли до нього підійдуть ТЦК і поліція перевіряти документи. Його затримають, спробують встановити особу, не зможуть і відпустять? Чи як? Скажіть будь ласка.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Жаль, що моя відповідь Вас не цікавить. Коли Рому зупинять працівники ТЦК та патрульні, його точно відвезуть до Департаменту поліції для встановлення особи, а далі - як повезе.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, його можуть затримати для встановлення особи. Як себе вести з ТЦК та поліцією, готовий поділитися відповідною пам'яткою.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України