Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 07 марта 2024, вопрос №103316

Як не потрапити в зону боєвих дій

Мій чоловік повторно пройшов влк в Запоріжжі де його списали за статтею 26 а ,дніпро не підтвердило і послало на повторне проходження влк де його додадково не перевіряли а просто написали що він здоровий і повністю придатний,він написав поки що тільки регіональне влк що він оскаржує рішення,але зараз він знаходиться в батальйоні поблизу бойових дій,його хочуть відправити далі воювати хоч він себе погано почуває що робити в такому випадку і чи можна якось певний час хоча би в батальйоні посидіти щоб його не чіпали, дякую

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Питання складне, адже чоловіка було визнано придатним до проходження військової служби при повторному ВЛК, а це для командира - головне. На жаль, окарження рішення ВЛК не зупиняє того, що чоловіка можуть направити в зону бойових дій.

    Єдине, що він може зробити - це постійно звертатись до мед частини зі скаргами на погіршення стану здоров'я, а також написати рапорт на командира на уточнення наказу, оскільки він не здатен виконувати останній у зв'язку зі своїм станом здоров'я.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Нехай пише рапорт на лікування.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дуже дивна ситуація. Як особа може з повністю непридатного стати придатним. Нехай терміново пише рапорти про направлення його на лікування поза розташуванням військової частини.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України