Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 09 марта 2024, вопрос №103390

Сделать перерасчёт в ЖКХ

Подскажите пожалуйста, в квартире прописано 3 человека, я находился в местах лишения свободы, с 13.06.2017г. по 26.01.2024г. моя мать умерла в конце 2018года, а бабушка в конце 2016года, получается что с 2017 года в квартире никто не прожывал, а счёт за квартиру всё ето время приходил и за всё ето время получился очень не плохой долг за квартиру, можно как-то написать заявление на Жек чтобы сделали пересчёт? Свидетельство о смерти мамы и бабушки есть и у меня есть документ который подтверждает что я находился в местах лишения свободы.помогите пожалуйста!!

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Георгію!

    У пункті 6 частини 1 статті 7 закону «Про житлово-комунальні послуги» зазначається, що споживач має право «на неоплату вартості комунальних послуг (крім постачання теплової енергії) у разі їх невикористання (за відсутності приладів обліку) за період тимчасової відсутності в житловому приміщенні».

    Але це має бути документально підтверджено (наприклад, документами про роботу за кордоном; довідками про лікування в санаторії, службу в армії, відбування покарання й інше).

    До комунальних послуг закон відносить послуги з постачання та розподілу газу, електроенергії, гарячої та холодної води, тепла, а також з вивезення побутових відходів.

    З усього цього переліку обов’язковою до сплати незалежно від проживання є послуга з постачання тепла (опалення).

    Крім того, власники житла завжди зобов’язані оплачувати й житлові послуги, тобто послуги з управління багатоквартирним будинком і прибудинковою територією. Тариф розраховується відповідно до загальної площі квартири.

    Вам потрібно звернутись з відповідними заяви до постачальників послуг.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Георгий Клиент месяц назад

    А как правильно подавать заявление нужно не подскажете? Все необходимые подтверждающие документы у меня есть. Заранее благодарю!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вам потрібно звернутись до постачальника послуг, думаю, що в них є зразки відповідних заяв.

      • Георгий Клиент месяц назад

        Хорошо, спасибо вам большое, желаю вам крепкого здоров'я! Доброй вам ночи!!

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу! Був радий допомогти.

          • Георгий Клиент месяц назад

            Я нажал на кнопку обратится,если ето к вам, то звонить не нужно я случайно, хотел просто оставить хороший отзыв о вас.

            • Айвазян Юрий Климентьевич

              Добре, не переживайте.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України