Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 12 марта 2024, вопрос №103515

можливо оскаржити дії працівника Поліції ?

Доброго дня. Отримав штраф за те шо керував ТЗ Форд Транзит легковий-загальний пасажирський категоріі "В" плюс причіп ПР-бортовий Невядов-982 повна масса 2000 кг. состав транспортного засобу з тягачем категорії "В"....без техогляду...

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    .Відповідно до ст. 37 Закону України «Про дорожній рух» забороняється експлуатація транспортних засобів що підлягають обов'язковому технічному контролю, але не пройшли його.

    Згідно з положенням пункту 31.3 Правил дорожнього руху, забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством, зокрема, якщо вони не пройшли обов`язковий технічний контроль (для транспортних засобів, що підлягають такому контролю).

    Згідно ч. 3 ст. 121 Кодекс України про адміністративні правопорушення керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов`язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.).

    При цьому, повторне протягом року вчинення вищезазначеного правопорушення тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

    Судова практика

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви можете оскаржити штраф до керівництва Нацполіції або до суду.

    З повагою!

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Можливо оскаржити


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України