Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 марта 2024, вопрос №103571

Пенсіонер МВС звільнений у 2014 відставку через хворобу. Знятий з ввк (інвалід 3 група). Чи потрібно заново все проходити- виписали повестку

Доброго дня !

Підкажіть будь ласка моєму батьку видали повестку на оновлення даних в тцк (хоча він знятий з учета в 2014 р по стану здоров'я) в заключенні написано - не придатний до служби зі знятям з обліку 3 група інвалідності.
Війсковий квиток він давно загубив, але висновок є і він гадав що не придатний, а зараз дали повестку на проходження - хочуть мобілізувати.
Він після аварії ледве ходить (одна нога висить майже не движна - а врач каже з тцк нічого пригодишся.

То чи мають право його мобілізуваи чи ні ? Бо він вже по базам не де не числився і знятий з обліку в 2014 (3 група інвалідності)

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Інвалідність 3 групи під час воєнного стану не є підставою до зняття з військового обліку, тому на обліку можуть поновити, але через ту саму причину батько не підлягає мобілізації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як особу з інвалідності його можуть мобілізувати лише за його згодою. Якщо це не у Ваших планах, раджу спочатку направити до ТЦК заяву про бажання скористатися правом на відстрочку. За бажання надам Вам зразок відповідної заяви.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України