Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 14 марта 2024, вопрос №103647

Відстрочка від мобілізації під час проходження ВЛК

Під час проходження МСЕК потрібна відмітка ТЦК. Відмітку в ТЦК ставити відмовилися, сказав що тільки після проходження ВЛК. Паралельно проходив дві комісії на МСЕК та ВЛК. ВЛК затягнулося, а від МСЕК отримав довідку про 3 групу інвалідності. На 18.03.24 призначено засідання ВЛК де (вже все вирішено) будуть ставити статтю 66 Б. Прийшовши до ТЦК, та повідомивши про інвалідність, отримав відповідь що цю довідку покажу на ВЛК а потим вже за рішенням ВЛК будуть вирішувати що зі мною робити. В заяві на відстрочку відмовили. Все лише після ВЛК. Підкажіть як правильно мені вчинити. Дуже мало часу лишилося.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Як особа з інвалідністю Ви маєте право на відстрочку та не підлягаєте мобілізації. Можете направити заяву про оформлення відстрочки з підтверджуючими документами Укрпоштою замовним листом з описом вкладення на адресу ТЦК.

    При явці на ВЛК візміть з собою довідку МСЕК про інвалідність. Нічого ТЦК вирішувати не буде, оскільки Ви маєте право на відстрочку. За умови якоїсь спроби видати Вам моб.розпорядження відмовляйтесь від останього з посиланням на те, що Ви є інвалідом ІІІ групи.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Вам потрібно терміново подати до ТЦК та СП заяву про бажання скористатися правом на відстрочку, при цьому її варто направити поштовим зв'язком, рекомендованим листом з описом вкладення. Так у Вас будуть гарантії того, що з Вами нічого не станеться. За потреби готовий надати зразок такої заяви.

    З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    ВЫ ИМЕЕТЕ ПРАВО НА ОТСРОЧКУ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ В СВЯЗИ С ИНВАЛИДНОСТЬЮ.

    ПО ПОВОДУ ПОЛУЧЕНИЯ ОТСРОЧКИ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ В СВЯЗИ С ИНВАЛИДНОСТЬЮ, ЧТО ПРЕДУСМОТРЕНО ЗАКОНОМ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:…

    визнані в установленому порядку особами з інвалідністю ….;

    АЛГОРИТМ ДЕЙСТВИЙ ПО ПОВОДУ ПОЛУЧЕНИЯ ОТСРОЧКИ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ:

    ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), РАЗОМ З ТАКИМИ ДОКУМЕНТАМИ:

    - ПАСПОРТОМ ГР.УКРАЇНИ, ІДЕНТИФІКАЦІЙНИМ КОДОМ (ОРИГІНАЛИ І КОПІЇ), ВІЙСЬКОВИМ КВИТКОМ (ТИЧАСОВИМ ПОСВІДЧЕННЯМ), ПРИПИСНИМ, ДОВІДКОЮ МСЕК ЩОДО ІНВАЛІДНОСТІ,

    - ДЕ:

    1) СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК;

    2) ПРОЙТИ ВЛК;

    3) ОТРИМАТИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК (ТИЧАСОВЕ ПОСВІДЧЕННЯ), У РАЗІ ЇХ ВІДСУТНОСТІ;

    4) ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, З ПРОСТАВЛЕННЯМ ВІДМІТКИ ПРО ЦЕ У ВІЙСЬКОВОМУ КВИТКУ (ТИЧАСОВОМУ ПОСВІДЧЕННІ).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України