Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 16 марта 2024, вопрос №103751

Якщо повістка заповнена не правильно

Якщо повістка заповнена неправильно, я не збираюся йти проходити влк. Коли прийде штраф за неявку, можу я його оскаржити?

Ответы юристов (7)

    Давидко Ігор Анатолійович

    Ви думаєте, кожного дня неможливо заповнювати повістку правильно і Вам вручати? Чи в Конституції не передбачено, щоб Ви у перший день війни йшли у військомат ?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Все залежить від того, що Ви розумієте під неправильно оформленою повісткою. Якщо те, про що Ви питалі у попередньому питанні, то відповідальності за неявку не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олег Клиент месяц назад

      Тільки написали моє ПІБ та адресу, номер повістки. Є печать і підпис

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Цього недостатньо. Повинна бути обов'язково вказана дата явки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо повістка не містить дату, по суті вона дійсно не вважається належною. Відповідно якщо на Вас накладуть штраф, Ви зможете його оскаржити.

    З повагою!

    Прокопець Олександр Васильович

    Якшо повістка виписана неуповноважною особою і є фіксація - вона виписана неправильно.

    Якщо повістка не містить дату і номера наказу ТЦК (100% повісток, що виписуються "на колінках"), ця повістка недійсна і штраф по такій повістці можна оскаржити з високою вірогідністю перемоги.

    Більш того, це залізобетонна підстава для відмови від підпису такої повістки.

    Наказ ТЦК повинен бути не якийсь загальний, а безпосередньо виданий на Вас. Відповідно повинен бути в наявності у тих, хто вручає.

    Але і шанси отримати штраф за неявку по повістці мізерний.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з документами.

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України