Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 17 марта 2024, вопрос №103802

Чи є зараз якісь обмеження, щоб виписати військовозобовязаного з квартири, якщо я власник, а він ні?

Добрийд день. Хочу купити квартиру, але чоловік хто продає не може виписатись відразу зараз. Сказав, що продасть мені, а потім я як власник самостійно зможу звернутись в ЦНАП і заявою про зняття його з реєстрації з цього житла. Чи не буде проблем його виписати, якщо він призивного віку? Дивлюсь по закону ніби маю право. Питання чи немає зараз якихось обмежень на цю норму закону, чи не буде ЦНАПом відхилено заяву ізза того що він військовозобовязаний? Можливо хтось з цим стикався останнім часом

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Відповідно до законодавства Ви, як власник житла, маєте право виписати з нього будь яку особу без згоди останньої. Як себе при тому поведе ЦНАП сказати важко, але при тому на Вашому боці закон, який не зазначає, що Ви не можете виписати військовозобов'язану особу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Загалом, наприклад, у моєму місті ЦНАП відмовляє у знятті з реєстрації військовозобов'язаних осіб і доводиться звертатися до суду. Як буде у Вас, сказати складно.

    З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович месяц назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Доброго дня.

    ВИ МАЄТЕ ПРАВО.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо Ви власник - Ви знімете з реєстрації будь-яку повнолітню особу, але вартість житла через цю проблему повинна бути зниженою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України