Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 17 марта 2024, вопрос №103807

Хто може подати авто в розшук якщо власник служить?

Авто давно продане, але штрафи надходять на власника який вписаний в т.п.
Нових власників не знаємо, що робити?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Подати авто в розшук може дружина власника за його дорученням.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    1. Спробуйте знайти користувача авто за допомогою страхових компаній. На сторінці МТСБУ https://policy-web.mtsbu.ua/?md=4F1A56C292E612D979... за номером автомобіля можна перевірити наявність поліса ОСЦВ, оформленого на автомобіль, та контакти страхової компанії. Координат людини, яка оформляла страховий поліс система не покаже, але видасть контакти фірми, з якою укладено договір. Зверніться до страховиків, залишивши свої контакти, з проханням зв'язатися з власником поліса. Повідомте, що якщо користувач авто не зв'яжиться з Вами Ви як власник - переоформите авто на іншу людину або вибракуєте авто.

    2. Ваш чоловік може через ДІЮ продати авто Вам . https://www.epravda.com.ua/publications/2024/01/16... Ви як новий власник матимете техпаспорт та нові номера (за бажанням). Тоді зможете подати авто в розшук.

    3. Ваш чоловік сам може подати авто розшук через 102 або онлайн https://www.npu.gov.ua/onlajn-zvernennya

    4. Ви можете просто здійснити вибракування транспортного засобу https://hsc.gov.ua/index/poslugi/poslugi-pov-yazan... Після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації буде неможливе. Вам штрафи приходити вже не будуть, а поліція відбере авто у користувачів. І поновити реєстрацію буде дуже складно, навіть, в судовому порядку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо приходять штрафи, то авто не продане. Якщо авто передано іншій особі по довіреності - угону теж немає, так як авто передано самим власником третій особі і у цьому випадку при зверненні до поліції щодо розшуку буде вчинено кримінальне правопорушення - завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Якщо особа, якій надали довіреність не виконує домовленостей - відкликайте довіреність, якщо вона ще діюча. Якщо не діюча - розшукуйте особу, якій надавали довіреність,з*ясовуйте де авто, можливо там має місце передовіра. Взагалі - тягар власності несе власник.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України