Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 марта 2024, вопрос №103966

Виплата одноразової допомоги по загибелі військового

Шановні юристи таке питання виплачували ОГД але людина померла її частка діляться на решту отримувачів? Уточнення людина вже отримала певну частину.Дякую.

Ответы юристов (1)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Виплата одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) під час дії воєнного стану здійснюється відповідно до:

    Згідно вищезазначених нормативно-правових актів частка розподіляється між іншими особами у разі нотаріальної відмови особи, яка має право на отримання ОГД, від її отримання або якщо зазначена особа протягом трьох років з дня виникнення у нього такого права його не реалізувала.

    У разі смерті отримувача ОГД чіткого алгоритму дій законодавством не передбачено. За роз'ясненням Ви можете звернутися до Міноборони.

    Також можете відразу звернутися до ТЦК та СП із заявою про перерозподіл ОГД та свідоцтвом про смерть отримувача допомоги. Якщо отримаєте відмову її потрібно проаналізувати та при необхідності оскаржити у судовому порядку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України