Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 20 марта 2024, вопрос №103997

Як вийти із СЗЧ та пройти ВЛК

Доброго дня був у відпустці в останній день відпустки подав рапорт в Тцк для отримання направлення на лікування
На другий день (коли відпустка закінчилася) отримав направлення від ТЦК та ляг на стаціонарне лікування, лікування продовжується надалі.
Командир повідомив, що тепер я в сзч, хоча я перебуваю на лікуванні. З моїм діагнозом лікарі кажуть що потрібно пройти влк.
Куди звертатися щоб мене виключили із СЗЧ куди писати рапорти щоб направили на влк?

Ответы юристов (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до Статуту внутрішньої служби, Положення про проходження військової служби, у випадку якщо військовий захворів під час проходження служби і направлений на лікування, він повинен про це негайно сповістити орган ВСП за місцем перебування.

    У Вашому випадку необхідно сповістити ВСП та подати рапорт командиру частину, можу надати Вам допомогу з цього приводу

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    Свою військову частину ви мали повідомити про причини неприбуття з відпустки. Зробіть це якого скоріше - надайте копію вашого рапорту до ТЦК, направлення, лікарняний.

    Направлення на ВЛК також ви можете отримати в ТЦК.

    П.6.1 Наказу 402 - Направлення на медичний огляд військовослужбовців проводиться: прямими начальниками від командира окремої частини, йому рівних та вище, штатних ВЛК, керівниками ТЦК та СП, начальниками (керівниками) закладів охорони здоров’я за місцем лікування, органів військового управління та підрозділів Військової служби правопорядку Збройних Сил України, органами прокуратури, судом у порядку та з метою, визначеними цим Положенням.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Георгію!

    Рапорт на ВЛК потрібно написати на командира частини. Щодо виключення із СЗЧ, то необхідно звернутись до ВСП та надати всі підтверджувальні документи щодо лікування (направлення ТЦК, довідку з лікарні, що Ви знаходитесь на лікуванні).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Георгій Клиент месяц назад

    Якщо я тепер лікуюся стаціонарно поза межами військової частини( там де прибув у відпустку) то обовязково писати рапорт до командира для отримання направлення на Влк ?(він відмовляє)

    чи можна рапорт на влк отримати в тцк чи всп

    Мамай Ірина Євгеніївна

    В ТЦК можна.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України