Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 21 марта 2024, вопрос №104106

Спадщина яка знаходиться на тимчасово окупованій територвї

Добрий день! Моя мама померла 01.06.2023, на тимчасово окупованій території, Олешківський район, ми з сестрою до півроку не змогли подати на спадщину, чи зможемо ми це зробити коли цю територію деокупують?

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Якщо спадкодавець на момент своє смерті жив на окупованій території – місцем відкриття спадщини є місце подання першої заяви до будь-якого нотаріуса на території підконтрольній Уряду України.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    Вам треба на підкотрольній території подати заяву до нотаріуса. Але тепер прийдеться поновлювати строки подання заяви, оскільки Ви їх порушили.

    Для того треба звернутись до нотаріуса і отримати спочатку відмову через порушення строків звернення. Потім вирішувати питання в судовому порядку. Для поновлення строуків треба мати поважні причини.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України