Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 22 марта 2024, вопрос №104217

Військовий може сам вирішувати де проходити Влк?

Військовий може сам вирішувати де проходити Влк?чи це вирішує частина? Можуть відказати від проходження влк?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Для того, щоб потрапити на ВЛК потрібно подати рапорт своєму командиру. Командир також може самостійно ухвалити відповідне рішення і відправити військовослужбовця на ВЛК.

    Після цього начальник медичної служби частини реєструє військовослужбовця в електронній черзі і формує направлення. Там чітко вказується місце та час проходження ВЛК.

    • Юрій Клиент месяц назад

      ще раз хочу зазначити. військовий може сам вибрати де проходити ВЛК?

      • Богун Сергій Павлович

        Не може.

        Військовослужбовці можуть проходити ВЛК за місцем лікування, навчання, перебування у відрядженні або проведення відпустки.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    На ВЛК Вас направляє командир і прибути на нього Ви повинні саме в той заклад, який буде зазначено у направленні військової частини.

    Щодо відмови у проходженні ВЛК, то й таке буває. Все залежить від обставин за яких Ви просите направлення на ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    ВЛК військовослужбовець проходить за направленням та скеруванням в/ч. На жаль, але права обирати заклад у Вас немає. Бувають і відмови, але такі відмови треба оскаржувати у встановленому порядку.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України