Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 23 марта 2024, вопрос №104272

Інвалідність соціальна виплата

Чи можу я відмовитись від соціальної допомоги якщо її призначили для того щоб отримати акт про відмову щоб виїхати закордон?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Відмовитись від соціальної допомоги можна дистанційно. Для цього достатньо написати заяву в довільній формі із зазначенням обов’язкових реквізитів:

    · назва органу соціального захисту населення, в якому громадянин перебуває на обліку;

    · прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) отримувача допомоги;

    · адреса зареєстрованого/задекларованого місця проживання/перебування;

    · контактний номер мобільного телефону;

    · адреса електронної пошти (за наявності);

    · вид отримуваної допомоги (наприклад, допомога при народженні дитини, допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю тощо).

    Заяву необхідно надіслати електронною поштою або засобами поштового зв’язку на адресу відповідального органу соціального захисту населення в Україні. Контакти таких органів розміщено на сайтах районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад.

    За бажанням громадянина орган соціального захисту, до якого надійшло звернення, може надіслати скан-копію довідки про неотримання допомоги.

    Аналогічним є механізм відмови від житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в Україні.

    https://minre.gov.ua/2023/05/25/yakshho-potribno-vidmovytys-vid-soczvyplat-yak-cze-zrobyty-dystanczijno/#:~:text=Заяву%20необхідно%20надіслати%20електронною%20поштою,міських%2C%20районних%20у%20містах%20рад.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Василь Клиент месяц назад

      а допоможе мені ця відмова виїхати закордон

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Виїхати Вам допоможе, не відмова від допомоги, а правильно обрана підстава для виїзду та наявність всіх необхіднних підтверджувальних документів.

        • Василь Клиент месяц назад

          не видають зараз бланки про підтвердження інвалідності а без неї виїхати неможливо як тоді бути

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Для виїзду треба мати

            посвідчення, яке підтверджує відповідний статус,

            або пенсійного посвідчення

            чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики (далі — документи, що підтверджують інвалідність);

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Так чого Ви чекаєте тут від юристів? Вам треба оскаржувати бездіяльність органу, який не видає Вам необхідний документ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України