Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 24 марта 2024, вопрос №104302

Чи можуть мене признати придатним?

Мені 30 років, я хворію на псоріаз вже 24 роки.
Псоріаз присутній на голові, вуха, кисті, лікті, коліна, ноги (є не великі висипи на інших ділянках) в 2016 році я також лежав в лікарні де мені додатково поставили псоріастичний артрит, але після лікування болю в колінному суглобі не було ( тільки після втоми, погода т.д)
Псоріаз потребує постійному догляду ( крема, мазі, дієта) за 24 роки в мене не було такого щоб я забув про псоріаз хочаб на пів року.
В 2010 році коли я проходив ВЛК мені поставили 57б графа 1, і зняли з обліку та віддали військовий квиток, зараз я не стою на обліку.
Чи можуть мене зараз признати годним і відправити на передову?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    У 2010 році Вас визнали непридатним у мирний час та обмежено придатним у військовий час та направили у запас (у зв'язку з чим і зняли з обліку).

    Станом на зараз Вас можуть поновити на обліку та, за умови такого ж самого проходження ВЛК (57"Б") визають обмежено придатним, що дозволяє ТЦК Вас мобілізувати.

    Для того, аби Вас не мобілізували Вам потрібно мати наступний діагноз:

    1. Стаття 57: поширені форми хвороб шкіри та підшкірної клітковини характеризуються висипаннями на значній поверхні шкірного покриву, з ураженням двох та більше анатомічних областей.

    Під обмеженими формами хвороб шкіри та підшкірної клітковини розуміють поодинокі осередки враження будь-якої локалізації, що займають невелику площу однієї з анатомічних областей (стопа, гомілка, кисть, голова тощо).

    Часто рецидивними формами хвороб шкіри та підшкірної клітковини вважаються такі форми, за яких загострення виникають два та більше разів на рік.

    1) віднесений до пункту «а» поширений безперервно рецидивуючий дифузний бляшковий псоріаз передбачає наявність на шкірі голови, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок зливних вогнищ з різко вираженою інфільтрацією з утворенням тріщин, у тому числі на долонях і підошвах.

    Отже, якщо такий діагноз в Вас є, то ВЛК повинна визнати Вас непридатним до служби з виключенням з обліку. У такому разі мобілізувати Вас не зможуть.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Загалом, думаю Ви будете обмежено придатні. Втім, для точного висновку потрібно аналізувати Ваші медичні документів. Щодо зняття з обліку, то Ви були зняті тільки в мирний час, зараз Вас можуть ставити на облік.

    З повагою!

    • Сергій Клиент месяц назад

      а якщо псоріаз є на ногах, голова, руки, кисті, чому це не вважається 57а? дитяча медична карта втрачена, але у мене є виписки з приватних клінік, є виписка що я лежав в лікарні в 2010 році (там мені ставили псоріастисний артрит)

      Чи все таки немає чіткого розуміння що таке 57а?

      А коли приймуть новий закон про мобілізацію, там наче немає поняття «обмежено придатний» а є тільки придатний чи ні, правильно?

      І я зараз повинен сам стати на облік?

      дуже дякую за відпо

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Можливо і стаття 57А, але все залежить від стадії. З приводу нового законопроєкту, на даний час багато невідомо. На обліку Ви повинні бути, але не спішіть зараз з цим.

    • Сергій Клиент месяц назад

      дуже дякую за відповіді


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України