Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 25 марта 2024, вопрос №104352

Який тип передавання нерухомості краще?

Доброго дня. Батько має у власності квартиру, яку колись купив для мене і в якій я проживаю. Вирішили переписати цю квартиру на мене. Виникло питання що краще переписати як подарену чи краще при заповіті? З якою процедурою буде меньше проблем з оформленям та ціною? Ще цікавить в якому з випадків квартира буде вважатись тільки моєю і мій чоловік не зможе на неї претендувати у майбутньому?

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Я раджу оформлення дарування.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Спадкування більш дешевий варіант, але договір дарування набагато простіший та надійніший. Як при спадкуванні, так і при дарування, майно є Вашою особистою власністю і чоловік право на нього не має

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Виникло питання що краще переписати як подарену чи краще при заповіті?

    Якщо укласти договір дарування, то Ви станете власником житла ще за життся батька. Якщо ж це буде заповіт, то оформити право власності на кквартиру Ви зможете лише після 6 місяців з дня його смерті. Навіть, у разі оформлення заповіту, на обов'ящзкову частку у спадщині мають непрацездатні родичі першого ступеня споріднення.

    З якою процедурою буде меньше проблем з оформленям та ціною?

    Менше проблем буде з дарчою. Ціна і тому, і в тому випадку - це послуги нотаріуса, а у разі оформлення дарчої Вам необхідно буде провести оцінку нерухомості та сплатити 1% держмита.

    Ще цікавить в якому з випадків квартира буде вважатись тільки моєю і мій чоловік не зможе на неї претендувати у майбутньому?

    Квартира буде вважатись Вашою особистою власністю в обох випадках. Спільна влістність подружжя - це майно придбане у шлюбі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Краще за все оформити дарування, оскільки власність одразу переходить до Вас.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України