Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 марта 2024, вопрос №104425

Чи можна жити одній в 17 років?

Батьки закордоном, я хочу вступити в університет в Україні і жити там, чи маю я право жити в Україні в 17 без батьків в гуртожитку/зйомній квартирі?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Карина!

    Маєте на це право, проте пам'ятайте, що Ви ще не маєте повної цівільної дієздатності, а тому відповідальність за Вас несуть Ваші батьки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. За Цивільним кодексом України, фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, вільно обирає собі місце проживання, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Тобто Ви маєте право на вільний вибір місця проживання в Україні з 14-річного віку. Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право на вільне самостійне пересування по території України і на вибір місця перебування. Фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України. Фізична особа може бути обмежена у здійсненні права на пересування лише у випадках, встановлених законом. Фізична особа не може бути видворена з обраного нею місця перебування, доступ до якого не заборонений законом.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго вечора.

    ТАК, МАЄТЕ ПРАВО.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України