Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 01 апреля 2024, вопрос №104687

Як отримати спадщину,якщо друга сторона не має можливості ні отримати ні дати відмову.

Доброго дня.
Свекор помер 2020 р ,через 2 місяці чоловік з свекрухою пішли до державного нотаріуса для оформлення спадщини,вона їм сказала що всі сторони які мають можливість на спадщину повинні написати відмову (написали відмову брат,мати та 2 сестри)3 сестра написала відмову від руки і переслала з закордону (так як приїхати не має можливості.І тепер вже 4 рік ми не можемо оформити спадщину ,бо потрібно щоб сестра підтвердила свою особу особисто нотаріусу.
Але вона не приїде (
Що робити в такому випадку??
Сестра прописана в домі де жив свекор
Але не проживала більше 15 років

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Нехай посвідчить відмову в консульстві України за місцем проживання.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоніна!

    Третя сестра повинна була зробити нотаріально завірену заяву, а не "від руки". Звичайно, що таку заяву нотаріус не має права прийняти. Сестрі необхідно звернутись до консульства України у країні свого перебування та засвідчити відмову від спадщини.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Читаю "консультації" диву даюся... мягко сказати...

    Відмову від спадщини, належно оформлену, можливо подати до 6 місяців після дня смерті. Наразі стоїть питання визнання у судовому порядку особи такою, що відмовилася від спадщини, чим Вам рекомендую і зайнятися ))).

    Звертайтеся до професіоналів - інакше втратите час і гроші. +380503028645


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України