Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 02 апреля 2024, вопрос №104766 250₴

Чі можна відмовитись від проходження влк

Доброго дня. Я був приписаний в одному військоматі, виписався з нього і при постановці на облік в іншому, мені сказали проходити влк, хоча в тимчасовому посвідченні в мене написано "обмежено придатний у військовий час" повторний переогляд в 11.2026, ще в мене є бронювання до 4 вересня 2024. Чі законно вони роблять і чі можу я відмовитися від проходження комісії, якщо мені вже дали повістку?

Ответы юристов (1)

    Богун Сергій Павлович
    100%

    Доброго дня.

    Згідно Положення №402 Постанова ВЛК ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби, прийнята в облікових цілях, дійсна протягом п’яти років з дня закінчення медичного огляду. Якщо в стані здоров’я військовозобов’язаного, незалежно від строку, за його заявою або висновками лікарів закладу охорони здоров’я виникли зміни, то за направленням начальника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

    Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду. Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

    Згідно з чинним законодавством України та наказами Міністерства оборони, відмова від проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) не допускається і є порушенням закону. Учасники мобілізації та особи призовного віку зобов'язані проходити ВЛК у встановленому порядку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України