Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 03 апреля 2024, вопрос №104827

Розірвання шлюбу з військовим

Вітаю
Подала заяву про розлучення та аліменти на утримання дружини до досягнення дитини 3річного віку.
Офіційний чоловік надав до суду військовий квиток, довідку з військової частини - провадження по справі зупинили до того часу поки не закінчиться війна, або він не перестане бути військовим. Єдина реакція яку він надав саду за позовом.
Він не служить на нулі.
Можливо є варіанти щоб якось онлайн засідання провести і вирішити це питання?
Чи є варіанти як можна вирішити взагалі цю ситуацію?

Ответы юристов (5)

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 29 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Ну взагалі то відсутній будь-який закон чи підзаконний акт, згідно якого військові не можуть бути розлучені під час воєнного стану. Зупинення провадження скоріш за все було індивідуально на розсуд суду і його можливо оскаржити. Але для більш точної відповіді необхідно ознайомитись хоча б з ухвалою про зупинення провадження.

    • Вікторія Клиент 29 дней назад

      ось постанова про зупинення провадження

      • Прокопець Олександр Васильович
        Прокопець Олександр Васильович 29 дней назад

        Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

        Нажаль я трохи промахнувся.. Думав, що перебування сторони в складі ЗСУ є правом, а не обов'язком суду.. Ну тобто, звичайно можна оскаржити ухвалу, але я б дав 10% на успіх такого оскарження.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Ви можете оскаржити ухвалу суду про призупинення провадження до апеляційного суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Оскарження Вам нічого не дасть оскільки суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

    Це імперативна норма ЦПК України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України