Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 04 апреля 2024, вопрос №104884

Как получить свидетельство о расторжении брака

Здравствуйте, я нахожусь за границей,развелась через суд в ноябре 2023 , есть решение суда в Дія. Как можно получить свидетельство о расторжении брака?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    Так, Ви можете це зробити, надавши нотаріально завірене доручення довіреній особі в Україні.

    Довіренність можна оформити в українському консульстві в країні Вашого перебування або у місцевого нотаріуса. В останньому випадку довіренність буде треба перекласти на українську мову, а переклад завірити вже в українського нотаріуса.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Спробуйте отримати свідоцтво в консульстві України або видайте довіреність на третю особу, яка це зробить від Вашого імені.

    З повагою!

    Собяніна Олена Вадимівна

    Доброго дня. у відповідності до ст. 115 Сімейного кодексу України документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили. У відповідності до ЗУ «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» запис про державну реєстрацію розірвання шлюбу та про розірвання шлюбу, здійснене в судовому порядку, робиться відмітка в актовому записі про шлюб. Рішення про розірвання шлюбу надсилається судом до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення. Враховуючі зазначені норми, свідоцтво про розірвання шлюбу у Вашому випадку не видається, а документом що посвідчує розірвання шлюбу є рішення суду що набрало законної сили. При необхідності Ви можете отримати в РАЦС виписку з реєстру на підтвердження припинення сімейних відносин. Свідоцтва про розіравання шлюбу на підставаі рішення суду обовязково необхіднго отримувати у раху коли таке рішення суду винесене до 01.07.2010р.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України