Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 05 апреля 2024, вопрос №104978

Стосовно придатності служби в армії

Вітаю!
Маю запитання
Підкажіть будь лска
Я визнаний обмежено придатним, але у 2006 році відслужив в армії один рік бо ВЛК визнали придатним, але після проходження служби в армії хотів піти далі працювати (служити) в сбу і вже там при проходженні ВЛК, СБУ сказали, що я не придатний до служби в армії. (але я це не фіксував у військоматі своєму, не бачив в цьому сенсу
Пізніше коли у 2014 році почалась війна, мені в 2015 році прийшла повістка на мобілізацію, я прийшов по повістці, пройшов ВЛК і знову вони мене авжеж визнали придатним. Але я настояв на повторному ВЛК і розповів, що в СБУ мені казали інше. (що я не придатний)
Я пройшов повторно і військомат визнав мене обмежено придатним і залишили в спокої
Таким чином я стою на обліку, за весь цей час після початку повномаштабної війни мені повістка не приходила
Також маю військовий квиток (хоча з вище сказаного виходить, що я взагалі не повинен був служити в армії і це порушення закону?)
Але зараз Президент підписав новий закон, в якому вказано, що тепер не буде обмежено придатних. Або придатний, або ні. Тому треба пройти повторну медкомісію
Тому питання: Що роботи якщо ВЛК визнають мене придатним, то як добитися, щоб все було законно і мені надали посаду яка врахувуючи мою хворобу мені повинні надати?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Якщо Ви маєте обмеження, які підпадають під статус обмежено придатного, треба буде оскаржувати рішення ВЛК. Але через деякий час буде тільки придатний або непридатний і які будуть критерії - поки нікому не зрозуміло. Треба чекати. Зараз точно до ТЦК немає сенсу йти.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгенію!

    Станом на зараз ще немає жодних змін до Розкладу хвороб Наказу МОУ №402, у якому зазначені критерії щодо придатності до військової служби.

    Тому потрібно дочекатись спочатку змін у законодавстві, а вже потім йти до ТЦК та проходити ВЛК. Якщо Ви будете незгодні з висновком ВЛК, то завжди зможете його оскаржити.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України