Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 07 апреля 2024, вопрос №105033

Чи можна оформити III групу інвалідності, якщо була операція з видаленням селезінки, у наслідок травми та її розриву?

Доброго дня, шановні юристи!
Прошу Вашої експертної, та професійної відповіді.

В 16 років у мене була травма, у наслідок побиття відбувся розрив селезінки з внутрішнім крововиливом у черевну порожнину, а також забій головного мозку 1 ст.
На той момент я ще вчився у 10 класі, після виписки почував себе задовільно, тому й не думав про оформлення будь-якої групи.
Вже у 11 класі, настав період, коли всім хлопцям потрібно було отримувати ВК та проходження ВЛК.
Не дивлячись на те, що я сам просився визнати мене придатним, так як почував себе добре, та мріяв у майбутньому проходити службу в армії, я все ж таки отримав статус "обмежено придатний" по статті 77 "В".
Але минув час, стан здоров'я почав погіршуватися, і я на собі відчув всі наслідки тієї травми й хірургічного втручання!
Все це призвело до проблем з періодичними запамороченнями голови, проблем з ЖКТ, хронічні розлади травлення, проблеми в роботі підшлункової залози, та хронічна втома.
На фоні цього, у мене з'явилася проблеми з набором ваги!
Якщо на той момент я займався спортом і моя вага при зрості 170 см становила 61 кг, то зараз, у 32 роки, а моя вага не підіймається вище 47-48 кг. при тому, що харчуюся я регулярно, та досить калорійно!
Окрім проблем пов'язаних з травмами, ще маю кісту в районі носової пазухи за кістною тканиною, а також, деструкцію скловидного тіла обох очей.
Спираючись на ці факти, чи можна розраховувати на ІІІ групу, та виключення з військового обліку?
Бо скоро прийдеться повторно проходити ВЛК, для підтвердження нового статусу у ВК по новому закону о відміні статусу "обмежено придатний".
Я переймаюся тим, що ні для кого не секрет, як там полюбляють "зцілювати" всі хвороби й мене признають придатним...
Можливо Ви порадите мені певний порядок дій, які я маю для цього зробити, та документи, які для цього потрібні.
Зазделегідь дуже вдячний за увагу і відповіді!

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Такі рішення знаходяться в компетенції МСЕК.

    Ознайомтесть з підставами та порядком призначення інвалідності тут:

    МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИНАКАЗ від 05.09.2011 N 561 Про затвердження Інструкції про встановлення груп інвалідності

    https://ips.ligazakon.net/document/RE20033?an=1&fb...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Вам необхідно отримати направлення на МСЕК.

    Рішення щодо встановлення інвалідності є їх компетенцією.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Займаюся такими питанннями, тому можемо спробувати з'ясувати можливість отримання Вами групи інвалідності.

    З повагою!

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Після лікування за направленням медичного закладу за наявності відомостей, що підтверджують стійке порушення функцій організму, обумовлених захворюваннями, наслідками травм чи вродженими вадами, які спричиняють обмеження життєдіяльності, особа може звернутись до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за місцем проживання чи лікування.

    Перелік необхідних документів
    • заповнена форма направлення, підписана Головою ЛКК, членами комісії та печаткою лікувального закладу (форма 088/о, затверджена наказом Міністерства охорони здоров'я України від 14 лютого 2012 року № 110);
    • паспорт та копія паспорта;
    • медична карта амбулаторного хворого (амбулаторна книжка - форма 025/о, затверджена наказом Міністерства охорони здоров'я України від 14 лютого 2012 року № 110);
    • трудова книжка або її копія, засвідчена у визначеному порядку спеціалістами відділу кадрів з останнього місця роботи або нотаріусом;
    • оригінали всіх документів, які вписані в форму 088/с, а саме: довідка про стан здоров’я від хірурга, невропатолога, терапевта та інших спеціалістів, зокрема фахівців з хвороби за якою хворий очікує отримати стан інвалідності, оригінали рентгенологічного обстеження, та лабораторні аналізи. Діагноз хворого за основним захворюванням має бути описаний у виписці з історії хвороби (епікриз).
    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з документами.

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України