Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 07 апреля 2024, вопрос №105057

Что будет если не оплачивать ИП

Здравствуйте!
Что будет если не оплачивать Исполнительное Производство, по взысканию долга по решению суда.
Исполнитель счета арестовал, но ни официальной зарплаты, ни имущества, ничего нет, и не будет.
Соответственно, взыскать нечего.
Возможно ли такое, что ИП будет закрыто, и исполнительный лист возвращен кредитору?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артеме!

    Повернення виконавчого документа стягувачу можливе у тому випадку якщо боржник не сплачує кошти відповідно до виконавчого провадження. Законодавство встановлює, що коли у боржника немає майна, через реалізацію якого можна погасити борг, і всі здійснені заходи не допомогли знайти таке майно — то виконавчий документ повертається стягувачу.

    Проте, повернення виконавчого документа стягувачу не означає, що він не зможе подати його на виконання ще раз. Може, але зробити це має в межах трирічного строку з моменту видачі цього виконавчого документа. Але цей строк не суцільний. Наприклад, той час, коли виконавець хоч і безрезультативно, але здійснював заходи примусового виконання рішення, в цей строк не зараховується.

    У випадку, коли трирічний строк, з урахуванням усіх обставин, які його зупиняли все-таки минув, то провадження має бути закінченим. Про це виконавець виносить відповідну постанову.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Собяніна Олена Вадимівна
    Собяніна Олена Вадимівна 23 дня назад

    Юрист, г. Одесса, 22 года опыта

    Доброго дня. У разі відсутності майна виконавче провадження завершується та повертається без подальшого виконання стягувачу у звязку з відсутністю майна. При такому повернення арешти не знімаються та ви залишаєтесь у реєстрі боржників. В ході виконання, арешти накладаються не лише на рахунки, а й на майно та відповідні записи вносяться до реєстрів обтяжень рухомого та нерухомого майна. Якщо ви після завершення виконавчого провадження будете оформлювати якесь майно то вона автоматично попате під арешт. Кредитор має право повторно предявлення документу до виконання, що кредитори як правило і роблять. Хочу звернути вашу увагу, що якщо після завершення виконавчого провадження вам необхідно буде зняти арешти чи включити вас з реєстра боржників, це буде зробити складніше.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України