Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 09 апреля 2024, вопрос №105151

Садове товариство і права члена СТ

Земельна ділянка розташована в садовому товаристві (СТ). СТ має власну електропідстанцію. Голова СТ в зв'язку з сусідськими поганими відносинами не дає потужність, каже "немає" (хоча це не правда). Згідно закону він повинен подати заяву на збільшення потужності якщо членам СТ не хватає, але він цього не робить. Скликалось засідання на зміну голови проте підтримки більшості не отримано через певні обставини. ДТЕК знову ж таки відмовляє в потужності посилаючись на закон в якому сказано що голова СТ має подати запит якщо потужностей не достатньо. Як змусити голову СТ юридично надати потужності або надати інформацію про вхідну і розподілену потужність для того щоб довести що потужностей достатньо або вона розподілена не правомірно (комусь більше) і чи існує норми розподілу потужностей?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Таке рішення повинні прийняти загальні збори СТ. В ньому треба зобов'язати голову СТ звернутись до ДТЕК щодо збільшення використосуваних СТ потужностей електроенергії.

    Те ж саме стосується розподілення елетроенергії між членами СТ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 23 дня назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо не хватило голосів, то збори не приймуть ніякого рішення.

    Рекомендую розглянути питання наявності у діях (бездіяльності) Голови кримінального правопорушення. Не буду зараз писати якого, бо як кажуть у Одессі - була б людинка, а стаття найдеться. Звертайтеся до спеціалістів знайдемо усе разом.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України