Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 09 апреля 2024, вопрос №105163

Військово-обліковий документ при вступі на магістратуру

Добрий день. Чи можливо вступити на магістратуру без актуального військово-облікового документу після 27 (чи вже 25 років)?

Знайшов наступну інформацію від 03.08.2022:
У МОН зазначають, що зарахування вступників може здійснюватися на підставі письмового зобов'язання здійснити оформлення військово-облікового документа впродовж шести місяців від початку навчання.

«У разі відсутності у вступника військово-облікового документа (для військовозобов'язаних – військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов'язаного, а для призовників – посвідчення про приписку до призовних дільниць) здійснювати його зарахування для здобуття фахової передвищої, вищої освіти, у тому числі за кошти державного бюджету, на підставі письмового зобов'язання здійснити оформлення військово-облікового документа впродовж шести місяців від початку навчання», – зазначають у Міністерстві освіти і науки.

Чи є вона дійсною на сьогоднішній день? Можливо спочатку бути зарахованим на навчання і тільки після цього вже з правом на відстрочку звертатись в ТЦК?

Ответы юристов (2)

    Микола Клиент 20 дней назад

    Додатково хотів би уточнити: чи надається право на відстрочку з моменту зарахування чи з моменту початку навчання?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Так, можливо вступити, якщо ВУЗ на це погодиться. Право на відстрочку надається з моменту початку навчання. За потреби готовий надати Вам повний супровід.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України