Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 10 апреля 2024, вопрос №105230

25 років заміна приписаного посвідчення

Добрий день.

Я чоловік, мені повних 25 років.

Наразі я проходжу навчання в медичному університеті на інтернатурі і відповідно офіційно працевлаштований в медичному закладі у якості лікаря-інтерна.

Відділ кадрів медичного закладу видав мені "Повідомлення" як лікарю-інтерну, про необхідність заміни приписного документа на Тимчасове посвідчення.

У ТЦК, де я стою на обліку, у особистій справі, є:
1. Документ з ВУЗу, який засвідчує отримання мною освіти. На підставі цього я маю відстрочку від мобілізації.
2. Є запис ВЛК про тимчасову непридатність згідно "Положення про військову-лікарську експертизу" ЗСУ, за статею 82 (маю вагу тіла 43 кг).

Питання:

- Чи обов'язково проходити у моєму випадку самостійне відвідування ТЦК без повістки та заміну військово-облікового документу або я повинен спочатку отримати повістку для цієї процедури?

- Якщо так, то чи є певні терміни обов'язкої заміни військово-облікового документу в моєму випадку?


- Чи буде необхідність проходити ВЛК у моєму випадку при заміні приписного призовника на тимчасове посвідчення військовозобов'язаного?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Заміна ВОД відбувається у разі Вашої персональної явки. Якщо це буде зроблено невчасно, військомат має право притягнути Вас до адміністративної відповідальності за ст. 210 КУпАП.

    Під час заміни приписного на тимчасове посвідчення чи вааійськовий квиток ТЦК обов'язково направить Вас на проходження ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Так, до ТЦК йти потрібно самостійно. Але радив би зачекати офіційного утвердження інтернатури як підстави для відстрочки. ВЛК потрібно буде проходити. Готовий надати повний супровід Вашої справи.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України