Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 10 апреля 2024, вопрос №105253

Чи приймуть у виконавчій службі виконавчі листи, якщо суддя видала їх тільки в електронному вигляді на сайті електронного суду?

Добрий день. Мені суддя 7ААС видала виконавчі листи в електронному вигляді.

Скажіть будь ласка, чи дійсні вони без фізичного підпису? Бо коли я їх роздрукую з електронного кабінету суду там же ж не буде підпису.

Наразі через електронний суд не можна подавати виконавчі листи у виконавчу службу.

Чи приймуть в такому разі у виконавчій службі означені виконавчі листи?

Чи можливо потрібно звернутись повторно до суду для видачі виконавчих листів у паперовій формі?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Виконавчий документ може бути видано у формі електронного документа, на який накладено кваліфікований електронний підпис відповідно до законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги".

    Виконавчий документ в електронній формі можливо надсилати до Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) з дому в кабінеті електронного суду, що є важливою перевагою, в умовах карантинних обмежень;

    Відповідно до абзацу першого частини другої статті 28 Закону України «Про виконавче провадження» документи виконавчого провадження органам та особам, які мають електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), яка забезпечує обмін документами, надсилаються виключно в електронній формі.

    • Іван Клиент 20 дней назад

      Щиро дякую за відповідь. Справа в тому, що коли формується виконавчий лист до підпису вибиває помилку. Ось, що мені відповіла технічна служба електронного суду:

      Відповідно до листа Державної судової адміністрації України від 16.11.2023 року №15-14206/23 проводиться додаткове оновлення сервісу видачі та пред’явлення виконавчих документів в електронній формі. У зв’язку з цим, сторонам виконавчого провадження необхідно надавати відповідні виконавчі документи у паперовій формі.Підприємство рекомендує звернутись безпосередньо до суду для отримання виконавчого листа в паперовій формі.

      • Богун Сергій Павлович

        Тоді Вам дійсно необхідно отримати в суді паперовий варіант ВД. Інші варіанти відсутні.

    Іван Клиент 20 дней назад

    Зрозумів, щиро дякую за допомогу. Гарного і тихого вечора

    • Богун Сергій Павлович

      Будь-ласка


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України