Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 11 апреля 2024, вопрос №105278

Отримання статусу "тимчасово не придатний"

Доброго дня, вчора був у лікаря-гастроентеролога, у зв'язку зі скаргами на часті болі внаслідок жовчнокам'яної хвороби, після УЗД обстеження лікар порадив якомога швидше провести операцію з видалення жовчного міхура задля уникнення критичних наслідків.
Якщо я з цього приводу звернусь до ТЦК для повторного проходження ВЛК, надавши вище згадані результати обстежень відповідно лікарю терапевту. Чи можу я сподіватись на аналогічний висновок лікаря ВЛК з направленням для проведення операції?
Якщо так, то наскільки мені відомо, в такому разі я мав би отримати за висновком ВЛК статус "тимчасово непридатного", чи так це? На даний момент я "обмежено придатний у військовий час" за іншою статтею.
Чи правильно я все розумію і чи можуть виникнути з цим якісь труднощі?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Отримати висновок ВЛК щодо тимчасової непридатності у Вашому випадку можливо, але з іншого боку прогнозувати рішення ТЦК з приводу направлення Вас на проходження ВЛК складно. Все залежить від того, як давно Ви проходили ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Після оперативного втручання Вам дійсно повинні надати статус тимчасово непридатного. Але він може бути наданий до 2 місяців. Після цього строку буде проведено ВЛК на придатність.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України