Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 11 апреля 2024, вопрос №105284

Повістка бойова строковикам на рік вперед

Головне питання, чому в тцк звільненим строковикам видають бойові повістки на 25 рік, інколи сразу бойова і на але, інколи спочатку просять пройти влк щоб потом дати повістку. Якщо не підпишеш, часто шантажують що не поставлять на облік, інколи забирають військовий. Регламентують вони все це що в них розплрядження с ГШ. Як показує практика інших строкових, деяких просто ставлять на облік, без ніяких повісток, деякі починають спорити з ними, відстоювати свої права та виходять з обліком та без повісток, деякі отримують повістку на уточнення облікових данних на 25 рік. ( Що не так і погано ) Тому і питання наскільки можливо вийти звідти с звичайною повісткою на уточнення данних на 25 рік, або максимум на влк на 25 рік. І останнє с головного, якщо вже взяв бойову повістку або мобілізаційне роспорядження наскільки в майбутньому перекрити його відстрочкую с навчанняч, або роботи с бронею. Та наскільки вона буде псувати майбутнє працевлаштування та життєдіяльність. Додам, що в частині нас записують в статус ор-1, резерв першої черги.

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Надання таких повісток наразі звичайна практика.

    Якщо ви в майбутньому матимете право на відстрочку від призову чи бронь від певного підприємства така повістка буде анульована.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Повістку вручити мають право, але, звичайно, то не повинно бути мобілізаційне розпорядження!

    Перед тим, як видати Вам МР, Вас повинні направити на ВЛК та визначити Вашу придатність чи непридатність до служби.

    Від МР можете сміливо відмовлятись, бо це є порушенням закону.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На жаль, але це законно. Тому не раджу вступати в конфрантації. Головне для Вас - отримати право на відстрочку протягом 1 року звільнення від мобілізації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України