Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 12 апреля 2024, вопрос №105459

Відстрочка по новому закону

1.Порадьте будьласка чи буде мати по новому закону відстрочку син матері інваліда 2 групи якщо у матері немає чоловіка та немає батьків та немаєі інших дітей. 2.Порадьте будьласка якщо матиме відстрочку по новому закону син тоді які документи потрібно підготувати для ТЦК для підтвердження права на відстрочку. 3. Порадьте будьласка якщо у матері інваліда один син чи потрібно матері підтверджувати що вона його вибирає для догляду як написано в новому законі.Хоч вибирати їй нема з кого. Вірніше є один тільки варіант вибору син. 4. Порадьте будьласка що значить для догляду в цьому випадку. Що значить догляд в цьому випадку .5 Порадьте будьласка якщо в інваліда матері один син то чи відноситься до неї друга частина цього абзацу де говориться про вибір чи можливо вибір відноситься тільки якщо у інваліда більше дітей а не одна дитина..Буду вдячна за Ваші розяснення в цій ситуації.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Руслана!

    1.Порадьте будьласка чи буде мати по новому закону відстрочку син матері інваліда 2 групи якщо у матері немає чоловіка та немає батьків та немаєі інших дітей.

    Син буде мати право на відстрочку.

    2.Порадьте будьласка якщо матиме відстрочку по новому закону син тоді які документи потрібно підготувати для ТЦК для підтвердження права на відстрочку.

    Свідоцтво про народження сина; документ матері, що підтверджує інвалідність; свідоцтво про смерть батьків матері; свідоцтво про розлучення (смерть) чоловіка.

    3. Порадьте будьласка якщо у матері інваліда один син чи потрібно матері підтверджувати що вона його вибирає для догляду як написано в новому законі.Хоч вибирати їй нема з кого. Вірніше є один тільки варіант вибору син.

    У такому випадку підтверджувати нічого не потрібно.

    4. Порадьте будьласка що значить для догляду в цьому випадку. Що значить догляд в цьому випадку.

    Догляд означає, що син піклується за своєю матір'ю та допомогає їй, оскільки остання є людиною з інвалідністю.

    5 Порадьте будьласка якщо в інваліда матері один син то чи відноситься до неї друга частина цього абзацу де говориться про вибір чи можливо вибір відноситься тільки якщо у інваліда більше дітей а не одна дитина.

    Цей абзац віднечений до тієї ситуації, коли є більш, ніж одна дитина.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • руслана Клиент 18 дней назад

      шановний Юрій дякую за Ваші відповіді

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Руслана! Вдачі Вам! Ваш має право на відстрочку зараз та буде його мати за новим законом.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Так, син матиме право на відстрочку. Готовий надати консультацію по Вашим питанням в індивідуальному порядку.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України