Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 апреля 2024, вопрос №105521

Бронь і "бойова" повістка

Добрий день. Я знятий з обліку ТЦК. Зараз підприємство готує документи на бронювання. Як я розумію, для подачі мене на бронь потрібно, щоб я стояв на обліку. Для цього мені потрібно піти в ТЦК і пройти ВЛК. Але велика вірогідність одразу при цьому, можливо навіть на той же день, отримати "бойову" повістку. На цей час в мене не буде "броні". Маю два питання: 1) якщо мені зроблять бронь, але вкажуть неправильну ВОС, вона не буде актуальною? Зараз в мене ВОС 999000А, як я розумію, вона вже не існує і після ВЛК у мене 100% буде інша ВОС 2) якщо мене подадуть на бронь, я пройду ВЛК і отримаю "бойову" повістку, але броні ще не буде і я з поважних причин не прийду по цій повістці, а потім отримаю бронь (витяг до наказу на бронювання), то чи буде ця бронь працювати?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    1) якщо мені зроблять бронь, але вкажуть неправильну ВОС, вона не буде актуальною? Зараз в мене ВОС 999000А, як я розумію, вона вже не існує і після ВЛК у мене 100% буде інша ВОС

    Можуть виникнути проблеми потім з боку ТЦК. Проте, як я Вам вже відповідав для бронювання Ви повинні стояти на військовому обліку.

    2) якщо мене подадуть на бронь, я пройду ВЛК і отримаю "бойову" повістку, але броні ще не буде і я з поважних причин не прийду по цій повістці, а потім отримаю бронь (витяг до наказу на бронювання), то чи буде ця бронь працювати?

    Так, бронь буде працювати.

    Рішення про бронювання може бути анульоване як автоматично, так і за рішенням Мінекономіки. У першому випадку це відбувається з підстав, які перелічені у пункті 12 Постанови КМУ №76:

    • закінчення строку дії;
    • завершення виконання або скасування завдання підприємству, установі, організації щодо задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, населення;
    • ліквідації органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації;
    • звільнення військовозобов’язаного з органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Другий варіант - доволі непоганий і по суті єдиний. Але все залежить від роботодавця, адже він має право не подати Вас на бронювання взагалі.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України