Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 апреля 2024, вопрос №105541

Виїзд за кордон, ВЛК, Новий моб. закон

Доброго вечора.
Ситуація в мене наступна - ветеран АТО, проходив ВЛК у 2015 році, де був визнаний непридатний з виключенням. Звісно в той час ніхто недавав значення "знятий" чи "виключений", то поставили печать знятий. Вникнувши в загальну ситуацію, сходив 2 тижні тому в ТЦК. Показав відповідно військовий квиток/убд. - Скажу, досить лояльно відносились, все було цивілізовано, ніхто руки не скручував і т.д Забрали військовий квиток, і повернули з правильною відміткою - "виключений". Я її зробив як для себе, ну і звісно щоб мати певні розуміння з патрулем ТЦК. Хотів навіть оригінал ВЛК показати, вони заперечили, сказали що я в базі є.

Однак, дружина наполягає на виїзд закордон. Дана відмітка дозволяє перетнути кордон,(Оригінал ЦВЛК в мене також на руках є) однак в мене питання:

1)Нічого страшного немає в тому, що влк проходив 9 років тому ?? Тим більш я тоді був наявним військовослужбовцем, а не цивільним. Не змусять заново проходити це пекло під назвою ВЛК? Адже зараз із прикордонниками патрулюють і ТЦК.

2) З новим законопроєктом вносять зміни до ВЛК. Якщо припустим зроблять новий наказ, нехай 510 (припустим), то 402 втратить чинність і відовідно мій статус - виключений з обліку чи як? Просто мене непокоїть, людей "виключали" з обліку згідно наказів 610, 210 (не беру до уваги 342, який знімав з обліку) в кінці 90х, 2000х і т.д. А тепер їх заново змушують проходити комісію, не дивлячись на те, що саме відмітка була "виключений". Виходить термін ВЛК все ж є?

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Ви маєте право на виїзд за кордон. Те, що ВЛК пройдено 9 років назад, не впливає на це. Поставити Вас повторно на військовий облік не мають жодного права. Не хвилюйтеся.

    З повагою.!

    • Олексій Клиент 17 дней назад

      Дякую вам. А ще таке питання, після мого відвідування ТЦК, вони внесли зміни в "оберіг" - щоб просто прикордонники бачили дані, і зайві питання не задавали (наприклад до того ж терміну влк)??Чи ви такою інформацією не володієте?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Складно сказати, чи внесли інформацію щодо Вас в "Оберіг". Мали, у всякому випадку, але чи відбулося це, не скажу.

        З повагою!

        • Олексій Клиент 17 дней назад

          Що ж, я вам дуже дякую. Моє питання закрите. Гарного вам дня.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України