Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 14 апреля 2024, вопрос №105558

Інвалідність 2 групи у тещі. Нова редакція закону про мобілізацію, стаття 23, 13 абзац

Вітаю. Згідно новій редакції закону про мобілізацію, змінено умови щодо відстрочки за наявністю тещі з інвалідністю 2 грн.
- які мають одного із своїх батьків з інвалідністю І чи ІІ групи, або одного з батьків дружини (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов'язаними та відповідно до закону зобов'язані їх утримувати (крім випадків, якщо такі особи самі є особами із інвалідністю, потребують постійного догляду, перебувають під арештом (крім домашнього арешту), відбувають покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі). У разі відсутності невійськовозобов'язаних осіб здійснювати догляд за особою з інвалідністю І чи ІІ групи може лише одна особа з числа військовозобов'язаних за вибором такої особи з інвалідністю;

Прошу проконсультувати чи зможу я отримати відстрочку якщо:
- теща має інвалідність 2 гр
- моя дружина, її донька, має інвалідність 3 гр
- тесть, її чоловік - інвалід 3 групи, військовозобов'язаний, 59 років.
- син тещі, брат моєї дружини, інвалід дитинства, військовозобов'язаний, обмежено придатний, мешкає за кордоном, давно та не буде повертатись в Україну.
Теща ще має двух братів, один служить інший мешкає в Росії та двух сестер.
Чи будуть рахуватися брати та сестри тещі як "інші не військовозобов'язані які відповідно до закону зобов'язані їх утримувати"

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Брати та сестри тещі не зобов'язані по закону її утримувати. Мова в даному випадку може йти лише про її чоловіка та дітей, які вважаються, як я зрозумів, непрацездатними.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Можливо Ви матимете право на відстрочку, але потрібно детальніше аналізувати Вашу ситуацію.

    З повагою!

    Олександр Клиент 15 дней назад

    Вітаю Вас. А що в даній ситуації може завадити отримати відстрочку? Тесть має відстрочку так як сам інвалід, син тещі також інвалід, дружина інвалід 3 групи.

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      У першу чергу, невизначеність чинного законодавства. адже офіційного тексту ми так і не бачили. Плюс, практика. Будемо дивитися, як все складатиметься.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України